Etsi koulutusta 👉
Kansanopistot

Luontoa hyödyntävä ratkaisu- ja voimavarakeskeinen työnohjaajakoulutus

Keski-Pohjanmaan kansanopisto, paikassa Kälviä
Pituus
4 lukukautta
Hinta
4 995 EUR
Aloitus
24 tammikuuta, 2025 katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: 17.11.2024
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
4 lukukautta
Hinta
4 995 EUR
Aloitus
24 tammikuuta, 2025 katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: 17.11.2024
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Luontoa hyödyntävä ratkaisu- ja voimavarakeskeinen työnohjaajakoulutus

Onko työnohjaajan ura seuraava askeleesi?
Kuvittele itsesi työssä, jossa pääset auttamaan ihmisiä tutustumaan ja löytämään omat vahvuutensa, ratkaisemaan työn mukanaan tuomia haasteita sekä kasvamaan ja kehittymään ammatillisesti, samalla, kun oma ammatillinen osaamisesi kehittyy jatkuvasti, työssä, missä pääset syventämään ymmärrystäsi ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, organisaatiokulttuurista ja työelämän haasteista ja mahdollisuuksista.

Ammatillinen ura työnohjaajana ei ole vain ammatillinen askel eteenpäin – se on myös mahdollisuus vaikuttaa aidosti ja myönteisesti työyhteisöjen hyvinvointiin, toimintakulttuuriin ja tehokkuuteen sekä lisätä yksittäisen työntekijän itsetuntemusta, vahvistaa ammatillista identiteettiä ja kykyä oman työn hallintaan.

Luontoa hyödyntävä ratkaisu- ja voimavarakeskeinen työnohjaajakoulutus tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden syventyä työnohjauksen toimintatapoihin ja menetelmiin monipuolisesti ja käytännönläheisesti. Koulutuksessa ammatillinen osaaminen rakentuu vahvalle teoreettiselle perustalle, jonka varaan voit luottavaisesti rakentaa käytännön työnohjaajan taitosi.

Luonto ja luonnon voimavarojen hyödyntäminen työnohjauksessa tuo työnohjaajan ammatilliseen osaamiseen uusia ulottuvuuksia. Luontoa hyödyntävässä ratkaisu- ja voimavarakeskeisessä työnohjaajakoulutuksessa laajennatkin työnohjaajan ammatillista osaamistasi koskemaan myös luonnossa tapahtuvaa asiakastyötä erilaisissa muodoissa. Luonto on läsnä myös jokaisessa koulutuspäivässä ja tarjoaa mahdollisuuden kokea vuodenaikojen vaihtelut lumoavan kauniin meren ja sen rantojen äärellä.

Koulutuksen toteutus

Koulutus on monimuotokoulutusta, joka sisältää 32 lähi / kontaktipäivää, joista 24 koulutuspäivää toteutetaan lähiopetuksena Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä ja kahdeksan (8) koulutuspäivää reaaliaikaisena etäkoulutuksena.

Koulutus käynnistyy tammikuussa 2025 ja päättyy marraskuussa 2026. 

Kevään 2025 koulutuspäivät:
- 24.-25.1. lähikoulutus Kälviällä
- 14.-15.2. lähikoulutus Kälviällä
- 9.-10.4. etäkoulutus verkossa
Syksyn 2025 koulutuspäivät ilmoitetaan pian.

Keskeinen sisältö

1) Työnohjaus työmenetelmänä: Opintojaksossa kiinnitetään huomiota erityisesti dialogisen työotteen perusteisiin ja vuorovaikutukseen sekä ryhmädynamiikkaan liittyviin tekijöihin.

2) Ihminen toimijana ja oppijana: Opintojaksossa kiinnitetään huomiota erityisesti yksilön minäkäsitykseen ja minäkuvaan liittyviin tekijöihin osana yksilön toimintamallien perusteita.

3) Työelämä: Opintojaksossa kiinnitetään huomiota erityisesti työyhteisön kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyviä tekijöitä ja niiden vahvistamista esihenkilötyössä.

Näitä osa-alueita yhdistävät koulutuksessa monipuoliset oppimisprosessit, jotka mahdollistavat opiskelijalle kokonaisvaltaisen koulutuskokemuksen, joka tarjoaa valmiudet kohdata erilaisia ammatillisia tilanteita ja tarpeita monenlaisissa vuorovaikutustilanteissa työnohjaustehtävissä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

24 tammikuuta, 2025

  • Monimuotototeutus
  • Kälviä
  • Hakuaika: 17.11.2024

Hakeminen

Haku on auki 17.11.2024 saakka. 

Lisätietoja hakemisesta:

Liitä nettihakemuksen kohtaan ”Liitä liitetiedosto” erillinen A4 laajuinen kirjoitelma, jossa kuvaat lyhyesti omia ajatuksiasi ja pohdintoja tulevaan työnohjaajan työhön liittyen. Lisää kirjoitelmaan henkilötietosi, yhteystiedot, koulutus ja ammatti / ammatit. Tallenna kirjoitelma Word tai PDF muodossa.

Valinnat koulutukseen tekevät työnohjaajakouluttajat kirjoitelman sekä puhelinkeskustelun perusteella. Hakuajan päätymisen jälkeen kouluttujat soittavat sinulle. Ilman kirjoitelmaa lähetettyjä hakemuksia ei huomioida opiskelijavalinnoissa.


Koulutus sopii kasvatus-, opetus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä erinomaisesti myös esihenkilöille ja kehittämistehtävissä toimiville. Koulutukseen hakeutuvalta henkilöltä edellytetään vähintään ammatillista koulutusta ja vähintään viiden vuoden työkokemusta.

Kustannukset

4995€, laskutetaan 19 erässä. 

Opistolla on mahdollisuus majoittua 35 euroa/yö jaetussa 2hh huoneessa. Majoitushinta sis. aamupalan ja liinavaatteet.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Luontoa hyödyntävä ratkaisu- ja voimavarakeskeinen työnohjaajakoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1
68300 Kälviä

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Keski-Pohjanmaan kansanopisto tarjoaa luonnonläheisessä oppimisympäristössä kansanopistolinjoja, erilaisia kursseja, leirejä sekä lisä- ja täydennyskoulutusta. Koulutustarjonnastamme on mahdollisuus valita lyhyistä parin päivän mittaisista kursseista aina viiden vuoden mittaisiin koulutuskokonaisuuksiin. Lähde Kälviälle Keski-Pohjanmaan kansanopiston kansanopistolinjalle viettämään välivuotta, pitämään luovaa taukoa, opiskelemaan harrastusta, harrastamaan opiskelua taikka...

Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu