UKK – Usein kysytyt kysymykset
Etsi
Aihealue
Kysymyksiä
Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset
En asu Suomessa mutta voinko opiskella kansanopistossa?
Voinko saada opiskelijan viisumin opiskelemaan jos voin opiskella siellä?
(En ole suomalainen enkä asu Suomessa, niin jos voin opiskella Suomessa, menisin Suomeen)
Hei,
Voit opiskella Suomessa alle 90 päivää ilman oleskelulupaa. Alle 90 päivän oleskelua varten saatat tarvitaviisuminLinkki toiselle sivustolle.
Jos sinulla on opiskelijan oleskelulupa johonkin toiseen EU:n jäsenvaltioon ja kuulut opiskelijoita koskevan lain piiriin, voit tulla Suomeen suorittamaan opintojasi korkeintaan 360 päivän ajaksi. Tee silloin liikkumisilmoitus Maahanmuuttovirastolle.
Jos tulet Suomeen suorittamaan korkeakoulututkintoa, sinulle myönnetään A-lupa eli jatkuva oleskelulupa ja saat kotikunnan. Muille kuin korkeakoulututkinto-opiskelijoille myönnetään B-lupa eli tilapäinen oleskelulupa.
Jos opintosi eivät johda ammattiin tai tutkintoon, voit saada opiskelijan oleskeluluvan vain perustellusta syystä. Tällainen syy voi olla ammattitaidon tai tutkinnon täydentäminen, lähtömaassa tehtävään työhön liittyvä lisäkoulutus tai Suomesta saatava erityiskoulutus (esimerkiksi koulutusviennin puitteissa tapahtuva koulutus). Avoimen yliopiston opintoihin ei myönnetä oleskelulupaa.
Suosittelen olemaan vielä yhteydessä Maahanmuuttovirastoon asian tiimoilta.
Ystävällisin terveisin,
studentum.fi
Hei,
kiitos kysymyksestä!
Kansanopisto-opintoihin on mahdollista hakea stipendiä tai muuta apurahaa. Apurahaa myöntäviä tahoja löytyy esimerkiksi Opintopolun sivuilta.
Maksuhuojennuksista ja esimerkiksi osa-maksumahdollisuuksista kannattaa kysäistä siltä kansanopistolta, johon olet ajatellut hakea opiskelemaan. Käytännöt varmasti vaihtelevat eikä kansanopistoilla ole asian suhteen yhtä yhteistä linjaa.
Ystävällisin terveisin,
Aino, Studentum.fi
Millaisessa tapauksessa kansanopisto olisi hyvä vaihtoehto?
Millaisia asioita voit opiskella kansanopistossa?
Mitkä ovat lähimmät kansanopistot Tampereella?
Moikka!
Kiitos kysymyksestäsi! Kansanopistot ovat luonteeltaan sisäoppilaitoksia ja koska suurin osa opiskelijoista asuu opistojen yhteydessä olevissa asuntoloissa, muodostuu opiskeluvuodesta intensiivinen kokemus.
Kansanopistossa voit valmentautua unelma-ammattiisi. Välivuosi on erinomainen vaihtoehto hakeutua kansanopistoon. Voit viettää välivuoden kansanopistossa pääsykokeisiin valmentautuen tai vaikkapa tutustua täysin uuteen alaan.
Kansanopistojen opintolinjat ovat useimmiten yleissivistäviä eli vapaatavoitteisia kuten kielten, taideaineiden tai kasvatusalojen linjat. Kansanopistojen ainevalikoima vaihtelee vuosittain. Suosituimpia ovat kieli- ja taidelinjat sekä humanistisiin ja yhteiskunnallisiin aineisiin keskittyvät linjat. Useimmissa kansanopistoissa voi opiskella myös avoimen yliopiston aineita.
Kansanopistojen pitkäkestoiset linjat alkavat useimmiten elo-syyskuun vaihteessa ja päättyvät huhti-toukokuun vaihteessa. Lukuvuoden kestävien linjojen lisäksi tarjolla on myös yhden lukukauden tai sitä lyhyemmän ajan kestäviä linjoja. Kansanopistoon ei ole yläikärajaa, joten se on avoin kaikille! Pääsyvaatimukset ovat linjakohtaisia: yleensä edellytetään joko peruskoulun oppimäärä tai lukio tai lukiota vastaavat tiedot.
Lue lisää täältä.
Tampereen lähimmät kansanopistot ovat Päivölän opisto, Voionpään opisto sekä Kankaanpään opisto.
Onnea opintojesi etsintään.
Aurinkoista kevättä!
Terkuin,
Hanna
Studentum.fi
Olen valmistunut lukiosta ja haluaisin toistaiseksi hakea ammattikorkeakouluun sosionomilinjalle. Seuraava mahdollisuus vasta ensi keväänä. Onko kansanopistossa kursseja, joista olisi hyötyä ammattikorkeakoulua ajatellen ja joita voisi suorittaa tässä tämän vuoden aikana?
Hei,
Ja kiitos kysymyksestäsi! Olet oikeilla jäljillä. Kansanopistoissa on mahdollista suorittaa ammattikorkeakoulujen sosionomilinjoille valmentavia opintoja. Sinulle hieno asia on, että usein kansanopistossa suoritetut kurssit on mahdollista hyväksilukea myös osaksi ammattikorkeakouluopintoja! Samalla preppaat itseäsi ammattikorkeakoulun pääsykoetta varten.
Moni kansanopistolinjan valmentavista opinnoista alkaa syksyisin sekä vuodenvaihteen jälkeen. Kannattaa olla yhteydessä oman lähiseutusi kansanopistoihin kurssitarjontaan ja alkamisajankohtaan liittyen. Hyvin usein opiskelijoita otetaan sisään vielä hakuajan umpeuduttuakin. Sosionomilinjalle valmentavia kansanopistojen opintolinjoja löydät täältä.
Iloisin terveisin,
Studentum.fi
Hei!
Kansanopisto on oiva vaihtoehto sinulle, joka haluat vielä hieman saada selville, mikä voisi olla juuri sinun alasi. Kansanopisto-opintoja suositellaan etenkin välivuotta viettäville tai opiskelijoille, jotka hakivat esimerkiksi ammattikorkeakouluun/yliopistoon, mutta eivät pääseet opiskelemaan. Kansanopistoissa voit mm. suorittaa avoimen yliopiston kursseja, hankkia hyvät valmiudet pääsykokeisiin lukuisilla eri aloilla tai nähdä millaista on unelma-ammatin opiskelu käytännössä.
Kannattaa kuitenkin muistaa, että monille kansanopistolinjoille vaaditaan 18-vuoden ikä. Pääsyvaatimukset ovat kuitenkin linjakohtaisia. Yleensä edellytetään joko peruskoulun oppimäärä tai lukio tai lukiota vastaavat tiedot.
Suosittelen sinua ehdottomasti ottamaan yhteyttä sinua kiinnostavaan kansanopistoon ja tiedustelemaan heiltä lisää pääsyvaatimuksista ja linjoista! Olen kuitenkin varma, että vuosi kansanopistossa ei takuulla mene hukkaan!
Tsemppiä opintoihin!
Ystävällisin terveisin,
Studentum.fi
tai vaihtoehtoisesti klassisen musiikin opetusta ( sello, piano) terv. Kaija-Liisa Bruun, Tanska
Hei Kaija-Liisa,
Suomessa useassa kansanopistossa voi opiskella suomenkieltä:
Suomenkielen opiskelu kansanopistossa
Musiikkiopintoja löytyy myös:
Musiikin opiskelu kansanopistossa
Tutustu kansanopistoje tarjontaan. Voit lähettää haluamallesi kansanopistolle yhteydenottpyynnön, jolloin kansanopistosta vastataan sinulle henkilökohtaisesti. Yhteyenottolomakkeen löydät jokaisen kansanopiston esittelyn ohesta.
Toivottavasti löydät sopivan koulutuksen!
Studentum.fi
Hei Sanna!
Kiitos kysymyksestä!
Jatkokoulutumahdollisuuksia sinulla on monia! Valinta riippuu paljolti siitä, mihin haluat suuntautua, kuinka kauan opiskella ja missä.
Sosiaali- ja terveysalaa voit opiskella sekä ammattikorkeakoulussa että yliopistossa.
Sosiaalityötä voit opiskella kuudessa yliopistossa Suomessa. Yliopistosta valmistutaan sosiaalityöntekijöiksi. Sosiaalityöntekijät työskentelevät asiantuntijatehtävissä muun muassa sosiaalitoimistoissa, vanhustyössä, lastenkodeissa, päiväkodeissa, kouluissa, terveydenhuollossa, kehitysvammaisten palvelulaitoksissa, perheneuvoloissa, päihdehuollossa, kuntouttavassa työtoiminnassa sekä projekti- ja järjestötehtävissä. Yliopistosta valmistuu kandidaatteja (3 vuotta) sekä maistereita (5 vuotta).
Sosionomiksi valmistut ammattikorkeakoulusta. Sosionomi on 210 opintopisteen laajuinen ammattikorkeakoulututkinto ja sen voi suorittaa useissa ammattikorkeakouluissa myös aikuiskoulutuksen puolella. Suuntautumisvaihtoehtoja ovat esimerkiksi lapsi- ja nuorisotyö sekä sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen. Opinnot kestävät 1,5-3 vuotta, riippuen koulutusohjelmasta.
Toinen vaihtoehtosi on suuntautua lukemaan kasvatustieteitä. Kasvatustieteitä opiskellessasi koulutusmahdollisuuksia onkin monia! Esimerkiksi opiskellessasi yliopistossa, voit suuntautua opiskelemaan esim. lastentarhanopettajaksi tai luokanopettajaksi. Kasvatustieteitä voi toki opiskella myös kansanopistossa, ammatillisissa oppilaitoksissa ja ammattikorkeakoulussa! Mahdollisuuksi on siis monia, kaikki riippuu siitä, millaiseen työhön haluat suuntautua. :)
Tsemppiä jatkokoulutuksen valintaan!
Heippa!
Studentum.fi:stä löytyy kyllä esittely kategoriasta uskontotiede/teologia. Lisäksi hakukoneestamme löytyy 26 koulutusta, jotka liittyvät kategoriaan uskontotiede/teologia. Koulutukset ja esittelyn löydät täältä.
Onnea oman koulutuksesi löytämiseen!
Lämpimin terveisin
Carla
Hei Carla,
Kiitos kysymyksestäsi. Suosittelisin sinua kysymään viittomakielen kursseja Helsingissä sijaitsevalta Kuurojen kansanopistolta.
Onnea opintoihisi!
Hei!
Tietyt ammattikorkeakoulut (esim. Haaga-Helia) järjestävät Ammatillisen eristyisopettajan koulutusta, jonka voi suorittaa 1½ vuodessa. Ammattikorkeakouluun käy pohjakoulutukseksi lukio, ammatillinen koulutus tai näitä vastaavat ulkomaiset opinnot.
Myös tietyt yliopistot, kuten Jyväskylän yliopisto, järjestävät erillisiä erityisopettajan opintoja. Yliopistojen pohjakoulutusvaatimukset löydät täältä.
Lisäksi monet kansanopistot järjestävät esimerkiksi Lasten ja nuorten erityisohjaajan koulutusta.
Toivottavasti sait apua näistä vastauksista. Onnea opintoihisi!