Valtiotieteet
Opintoja on mahdollista suorittaa 61 opintopistettä, mikä vastaa yliopistossa ensimmäisenä opintovuotena suoritettavia opintoja. Yliopisto-opinnoilla voit hakea avoimen väylän kautta useaan eri yliopistoon. Yliopisto-opinnot tehdään Helsingin yliopiston Valtiotieteellisen tiedekunnan ja Turun yliopiston Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan vaatimusten mukaisesti sen mukaan, mitä aineita haluat opiskella.
Opintojen sisältö
Valtiotieteiden linjalla suoritat monipuolisesti yliopisto-opintoja. Voit vapaasti valita kahden yliopistoaineen perusopinnot seuraavista:
Politiikan tutkimus eli valtio-oppi
- poliittiset järjestelmät, ideologiat, politiikan teorian klassikot ja maailmanpolitiikka
Poliittinen historia
- Suomen ja Euroopan historia, globaalihistoria ja historiantutkimuksen peruskysymyksiä
Sosiaalitieteet
- sosiaalipolitiikka, sosiaalityö, sosiologia ja taloussosiologia
Viestintä
- viestinnän tutkimuksen perusteet, organisaatioviestintä ja media- ja kulttuurintutkimus. Lisäksi esimerkiksi kurssit poliittisesta viestinnästä ja sananvapaudesta ja viestinnällisistä oikeuksista
Yhteiskunnallinen muutos
- Neljän eri oppiaineen opintoja: kehitys(maa)tutkimus, poliittinen historia, sosiaali- ja kulttuuriantropologia ja talous- ja sosiaalihistoria
Lisäksi voit suorittaa yliopiston kielikursseja:
- englanti
- ruotsi (ns. virkamiesruotsi)
- suomen kielen kirjallinen viestintä ja puheviestintä
Opintojen toteutus
Opiskelemme Valtiotieteiden linjan omissa ainekohtaisissa pienryhmissä eri aineiden oppisisältöjä ja yliopisto-opiskelun teknisiä taitoja. Opiskelutavat ovat monipuolisia ja joustavia: luentoja, aineistotehtäviä, ryhmätöitä, portfolio-työskentelyä, verkkokursseja ja projekteja. Saat opastusta henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi laatimiseen, jotta voit rakentaa opiskeluvuodesta itsellesi parhaiten sopivan kokonaisuuden. Sinulle on aina halutessasi tarjolla henkilökohtaista opinto-ohjausta. Opiskelijoilla on mahdollisuus vaikuttaa opetukseen ja kanssaopiskelijoiden vertaistuesta on paljon apua opinnoissa.
Loppukevät painottuu tehokkaaseen ja perusteelliseen pääsykoevalmennukseen pienryhmissä sen mukaan, minne opiskelijat haluavat hakea.
Yliopisto-opintojen ja pääsykoevalmennuksen lisäksi perehdymme käytännössä siihen, miten yhteiskunta toimii ja miten kansalainen voi vaikuttaa. Teemme runsaasti vierailuja yhteiskunnan keskeisiin instituutioihin ja liikkeisiin, kuten eduskuntaan, eri ministeriöihin ja järjestöihin. Seuraamme päivänpolitiikan tapahtumia ja tapaamme vuoden mittaan useita poliittisia toimijoita. Käymme monissa tapahtumissa esimerkiksi museoissa, elokuvissa, teattereissa, taidenäyttelyissä ja messuilla. Retkiohjelma toteutetaan opiskelijoiden toiveiden mukaan. Osallistuminen on vapaaehtoista: Voit olla kaikessa mukana tai osallistua vain itseäsi eniten kiinnostaviin retkiin. Lisäksi entiset opiskelijat vierailevat kertomassa yliopisto-opiskelusta eri yliopistoissa.
Hakeminen
Valtiotieteiden linja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat perehtyä valtiotieteisiin, yhteiskuntaan ja osallistua tehokkaalle ja tulokselliselle valmennuskurssille. Hyvän pohjan antaa ylioppilastutkinto tai vastaavat tiedot. Opintolinjalle valitaan pääsääntöisesti kaikki hakijat. Oma motivaatio on tärkein tie opinnoissa menestymiseen. Valintakoetta ei ole. Täytä hakemus ja tule mukaan.
Tutkinto / todistus
Todistus suoritetuista opinnoista (kansanopisto-opinnot eivät valmista tutkintoon).
Kustannukset
Koulutus on maksullista. Kysy lisää oppilaitokselta.
Opintoihin voi hakea Kelan myöntämää opintotukea.
Ota yhteyttä
Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla
Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...
Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä